Quantcast
Channel: Resor – Femina
Viewing all 207 articles
Browse latest View live

Så överlever du flygresan med barn – 11 tips som underlättar!

$
0
0

Det finns mycket att tänka på när det är dags för en semesterresa utomlands. Pass, vaccinationer och inköp av solkräm är några av sakerna på listan. Men själva flygningen är även något som många småbarnsföräldrar fasar inför. Kommer barnen skrika och bråka under hela resan? Kommer jag få en massa arga blickar? Hur ska jag kunna besöka toaletten när jag flyger ensam med barn?

Bara lugn, här listar vi 11 tips för att underlätta din nästa resa tillsammans med barnen.

1. Anpassa flygen efter barnen

Väntar en lång resa till andra sidan jorden? För barn är det viktigt att röra på sig och göra sig av med överskottsenergi, något de inte kan göra ombord. Om du bokar flyg med mellanlandningar istället för ett direktflyg ger du dina barn pauser och möjlighet att springa av sig. Ett direktflyg kan dock vara att föredra om dina barn har mycket ont i öronen vid start och landning.

2. Flyg under dagen

Man skulle kanske kunna tro att ett kvälls- eller nattflyg skulle minimera tiden barnen är vakna på flygresan, men tvärtom. Barnen kommer istället att vara uppe senare än vanligt – det är ju trots allt spännande att resa. Barnen riskerar då att störa andra passagerare som sover och att själva vara trötta nästa dag.
Fast om ni väljer att flyga under kvällen och natten lönar det sig att anpassa flygningen efter barnens vanliga dygnsrytm. Byt om till pyjamas, borsta tänder och läs en saga precis som ni gör hemma.

3. Packa smart

Tänk efter en gång extra när du packar handbagaget. Se till att ha allt ditt barn kan tänkas behöva, lite extra och dessutom ombyten för alla i familjen (olyckor sker tyvärr!). Våtservetter, soppåsar för eventuell magsjuka och blöjor är även bra att ha till hands. Packa handbagaget i en smidig väska så att du enkelt hittar det du letar efter ombord.

4. Ta med underhållning

Beroende på barnens ålder är det olika saker som underhåller dem. Ett litet barn kan få tröst av det bekanta gosedjuret medan ett äldre barn vill ha underhållning i form av spel, filmer eller kanske en bok. Packa leksaker som inte låter och ha med hörlurar till Ipaden för att inte störa medpassagerare. Kom ihåg att förbereda underhållningen på Ipaden, eftersom alla flygbolag inte erbjuder gratis wifi. Ladda ner innehåll för att barnen ska komma åt det i flygplansläge. Ta även med en överraskning i form av en ny liten leksak eller ett spel, det kan vara din räddare i nöden!

5. Packa mellanmål

På en mätt mage vilar ett nöjt huvud, så se till att packa rikligt med mellanmål. Tänk på barnens energinivåer när du väljer mellanmålet och undvik att endast packa sötsaker. Det lönar sig att ha mellanmål med trots att det finns mat att köpa ombord, eftersom urvalet kan vara väldigt begränsat, speciellt för ett litet barn.

6. Förbered ditt barn

Är dina barn gamla nog kan du förbereda dem på att det kan kännas obehagligt i öronen under start och landning. Öva hemma och lär dem att man ska svälja, gäspa eller tugga tuggummi för att minimera smärtan. Även näsdroppar- eller spray hjälpa mot trycket. Prata dessutom om hur man beter sig gentemot andra passagerare och påminn barnen om att det är förbjudet att sparka eller klättra på stolsryggar när man flyger.

7. Sitt skönt

Klä barnen i mjuka, sköna plagg som inte stramar åt eller kliar. Lager på lager är smidigast, eftersom temperaturerna kan variera i flyget och på er destination. Ta med en filt eller en kudde om barnen vill sova ombord. Låt barnen sitta nära fönstret, då minskar risken för att de stör passagerare och flygvärdinnor i mittgången.

8. Välj rätt vagn

Den eviga frågan: vilken typ av barnvagn eller bärsele ska man ta med sig? Alternativen är många och du bör välja vagn eller bärsele efter era behov på plats. Det finns lättare, mindre vagnar som kan vara behändiga under resan, men en bärsele eller bilbarnstol kan gott räcka under flygningen och på flygplatsen.

9. Tänk på det praktiska: sittplats och ombordstigning

Gå ombord i rätt tid. För familjer med spädbarn finns ofta chansen att gå ombord först, men om ni har små barn som gillar att röra på sig kan ni gott vänta tills alla andra gått ombord. Då minimerar ni tiden barnen behöver sitta still.

Barn under 2 år reser i regel utan egen sittplats och sitter i sin förälders famn. Det går dock ofta att boka en ytterligare sittplats för barnet mot en mindre avgift, vilket kan underlätta resan för både dig och barnet. Om du bokar en stol måste du ofta ta med dig en egen bilbarnstol som barnet kan sitta i. I vissa fall går det att boka en basinett för ditt spädbarn, men antalet är ofta begränsat så det gäller att vara ute i god tid.

Om ni reser med flera barn och vuxna och vill sitta bredvid varandra kan det vara värt att boka sittplats mot en extra kostnad. Ni kan checka-in tidigt för att maxa chansen att få sitta ihop, men det finns tyvärr ingen garanti för det.

10. Bli vän med medresenärerna

Det här är en punkt som delar resenärer. Det är på inget sätt din skyldighet att ursäkta ditt barns skrik och gråt, du gör naturligtvis allt för att minimera det och är troligtvis mer stressad än vad de andra på flyget är sura. Vissa väljer att förebygga irritation genom att dela ut choklad eller öronproppar till passagerare i närheten, men det är inget de andra resenärerna kan förvänta sig av dig. Något så enkelt som ett leende och trevligt småprat ombord kan hjälpa både dig och dina medpassagerare att hålla humöret uppe.

11. Ta hand om dig själv!

Det är inte bara dina barn som reser och har semester. Se till att du själv är bekvämt klädd, har öronproppar, mellanmål och en kaffe till hands. Var inte heller rädd för att be om hjälp om du reser ensam med ett barn. Be en flygvärdinna eller medresenär att hålla din bebis i några minuter när du behöver gå på toaletten.

Foto: Shutterstock
Källor: Washington Post, Skyscanner, Telegraph, Parents.com

Läs även Det här betyder stjärnorna på hotellen utomlands


Studie: Så irriterande är dina semesterbilder på Instagram

$
0
0

Dina kollegor och dina vänner har rest till solen på semestern. Vilket de så klart dokumenterar flitigt, det är bilder på solnedgångar, salta bad, söta katter som sover i gränder och middagar i pittoreska miljöer. Bilder som du efter en obligatorisk lajk snabbt scrollar förbi.
Känns det igen?

Läs även Därför är gratis surf det sämsta som hänt din semester

I så fall är du inte ensam. En studie som genomfördes på uppdrag av det brittiska försäkringsföretaget Aviva visar att när tre fjärdedelar, 73 procent, av sociala medier-användare blir irriterade när de ser andra människors semesterbilder i sina flöden.
Studien visar även att de vanligaste semesterbilderna är utsikter från balkonger, kulturella sevärdheter, semesterdrinkar samt ”Varmkorvsbenen” på stranden. Den senare uppges även vara den mest irriterande bilden.

Men samtidigt uppger 80 procent av de 2000 deltagarna att de gärna lägger upp bilder när de är utomlands. Som anledning uppger 44 procent att de gör det för att hålla sina vänner och familj uppdaterade om resan, runt 20 procent uppger att de gör det för att visa platsen. Tio procent av deltagarna erkänner att de lägger upp semesterbilder för att göra sina följare där hemma avundsjuka.

Läs även Så mycket sämre mår du av att använda sociala medier

Men studien pekar även på farorna med att alltför frikostigt dela med sig av sin semester – att berätta att man är bortrest kan ses som en inbjudan av inbrottstjuvar som sedan tömmer ditt hem bostad på värdesaker medan du är bortrest.

Foto: IBL

Källa: New York Post, Aviva

Nobis öppnar hotell i designstaden – se de första bilderna

$
0
0

Nu utökar Nobis sin portfolio med sitt första hotell utanför Sverige. Nobis Copenhagen ligger centralt i en pampig byggnad från 1903 ritad av arkitekten Martin Borch. Under ledning av arkitekterna på Wingårdhs förvandlas nu det gamla musikkonservatoriet till ett modernt lyxhotell.

Hotellet har 77 rum och tre sviter inrymda i den historiska byggnaden som en gång i tiden huserade Danmarks äldsta institut för högre musikutbildning, det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Den distinkt danska och skandinaviska interiören kommer att kombineras med en internationell stil.

Likt systerhotellet Nobis Hotel Stockholm, kommer de sociala ytorna att stå i fokus och i anslutning till restaurangen Niels, kommer det att finnas en bar och lounge som fungerar som en mötesplats för gäster och besökare.

Nobis Copenhagen öppnar i september.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Residence Magazine

 

 

Därför älskar vi att ta bilen på små utflykter – 7 bra anledningar!

$
0
0

ANNONSSAMARBETE MED OPEL

1. Upptäck smultronställen

Få saker ger en sådan frihetskänsla som att sätta sig bakom ratten på väg mot nya utflykter och upplevelser. Vem vet vad som döljer sig bakom nästa hörn? Kanske en mysig handelsträdgård, ett charmigt café eller en fynd-vänlig loppis. Ta med din bästa resekompanjon och upptäck små guldkorn du inte visste fanns.

I Opels nya modell Crossland X kan du ta hjälp av det smarta navigationssystemet med röststyrning och färgpekskärm.

2. Utrymme för livet

Det mesta blir enklare med bil – som att handla blommor, örter och växter till dina krukor. Kanske är det dags att förbereda trädgården eller balkongen inför sensommaren? Med bil kan du leva flexibelt och bekvämt.

Crossland X har en volym på hela 520 liter och baksätet är skjutbart 15 cm, vilket gör att du kan öka ben- eller bagageutrymmet efter behov.

3. Socialt

Att ta en sväng med bilen är ett ypperligt tillfälle för kvalitetstid och samtal – samtidigt som ni ges möjligheten att upptäcka nya saker tillsammans längs vägen.

Sitt bekvämt i de sköna ergonomiska AGR-stolarna fram, luta baksätets ryggstöd bakåt och njut av drycken från det kylda handskfacket som är standard i Crossland X.

4. Musiken

Alla som älskar att åka bil vet att musiken sällan låter så bra som rullandes fram över en motorväg.
Skapa en spellista på Spotify för sommaren 2017,  eller varför inte lyssna på en ljudbok eller en spännande podcast? I bilen får du tid att lyssna i lugn och ro.

I nya Crossland X kan du spegla din telefon via Apple Car play och lyssna på din favoritspellista i bilen och ladda din telefon trådlöst.

5. Spontaniteten

Bilen som färdmedel ger utmärkta möjligheter till att ta en spontan avstickare eller oplanerat stopp! Stanna till vid en strand för ett dopp i det blå eller en picknick om vädret tillåter, eller varför ta en bit mat eller en glas på ett café du inte provat tidigare?

I Crossland X kan du nyttja Opel OnStar – en medhjälpare på vägen som du kan nå dygnet runt. OnStar kan bland annat hjälpa dig i en nödsituation, med assistans, men även med hotellbokning och hjälp med att hitta bilen om du glömt var du har parkerat.

6. Naturupplevelsen

Vindlande landsvägar, pittoreska småstäder och böljande fält – njut av vad naturen har att erbjuda och stanna till på härliga platser.

Några av våra favoriter runt om i Sommar-Sverige:

  • Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm.
  • Äppelodlingarna i Kivik.
  • Den magnifika utsikten vid Höga Kusten.

Till Crossland X finns ett panoramasoltak för den som vill ha mycket ljus inne i bilen och dessutom kunna se naturen. De innovativa LED-strålkastarna lyser upp vägen ordentligt så att eventuella hinder upptäcks i tid.

7. Resan är halva målet

Sist men inte minst – med en bra bil, en rolig rutt och en god vän blir resan minst lika rolig som målet!

Psst! Vardagen blir både säkrare och roligare med rätt typ av bil. Unna dig att känna dig både trygg och bekväm i sommar.

Nykomlingen Opel Crossland X erbjuder viktiga innovationer som gör körningen säkrare, bekvämare och enklare. 180-graders backkamera, kollisionsvarnare med fotgängardetektering och automatisk nödbroms, dåsighetsvarnare, automatisk avläsning av hastighetsskyltar och döda-vinkel-varnare är bara några exempel.

Kör försiktigt och njut av sommaren!

7 guldkorn på Öland som är värda ett besök

$
0
0

1.Hotell Borgholm, Borgholm

Karin Fransson är köksmästare i restaurangen som har en Michelinstjärna. Och det är inte så svårt att förstå varför, gästerna här äter fantastiskt goda avsmakningsmenyer i en skön och avslappnad atmosfär.

2. Capellagården, Vickleby

Hantverksskolan som startades av möbel- och inredningsarkitekten Carl Malmsten är ett fint besöksmål med fina utställningar, ett kafé, fin trädgård och med en egen handelsträdgård.

3. Mormors stenugnsbageri och kaffestuga, Stora Rör (Färjestaden)

En tur förbi till detta fina kafé är ett måste för Ölandsbesökaren. Fika på goda bullar och köp med dig ett öländskt rågbröd hem.

4. Loppisar

Det kryllar av fyndmöjligheter på ön och de är lätta att hitta: det finns mängder av skyltar längs vägarna. Ett fint tips är Majas Finloppis i Ismantorp.

5. Sollidens slott, Borgholm

Slottet som varit kungafamiljens sommarparadis sedan 1906 är väl värt ett besök, promenera i den vackra slottsparken och sedan kan du avsluta med en lunch i Kaffetorpet, som ligger utanför slottsgrindarna.

6. Alvaret

Ta en långpromenad på Alvaret och njut av naturen!

7. Vickleby

Årets Ölandsby 2017. Här finns fina kafé Mejeriet om man är fikasugen. För övernattning finns fina Bo pensionat. Om du bara åker till Vickleby över dagen – strosa längs den fina bygatan!

Foto: IBL 

Läs även De 7 bästa stränderna att besöka på Gotland i sommar

14 härliga smultronställen att besöka längs västkusten

$
0
0

Många visor är skrivna med västkusten i åtanke och vi förstår absolut vad det är som förtrollar konstnärer, författare, artister och även sedvanliga semesterfirare. Västkusten har något speciellt och vi har samlat 14 smultronställen som har det där lilla extra.

Läs även 7 guldkorn på Öland som är värda ett besök

14 guldkorn att besöka längs västkusten:

1. Borgmästargården, Falkenberg

I år vann de utmärkelsen ”Årets Stjärnskott” i White Guide med motiveringen: ”För att på rekordtid ha tagit sig till elitnivå med hjälp av säsongsanpassade bakverk på lokalproducerade ingredienser där allt paketeras på bästa sätt av den kaffe-­ och tekunniga personalen.”

2. Pater Noster, Marstrand

Övernatta i en fyrvaktarbostad med skumpa och ostron och bad i vedeldad tunna. Ta ribbåten tillbaka med stor chans att se sälar sola på klipphällarna.

3. Botaniska trädgården, Göteborg

Europas största botaniska trädgård är belägen i Göteborg med både vanliga och sällsynta växter. Ta med en picknickkorg och slå er ned på valfri gräsplätt eller ta en fika på någon av caféerna. Glöm inte att köpa hem några blommor vid entrén!

4. Johans krog, Marstrand

En av de bästa restaurangerna på Marstrand enligt många. Kul kuriosa: författaren Per Hagman jobbar där (vår systersajt Café har gjort en intressant intervju med ”Sveriges enda riktiga playboy”, läs den här!).

5. Hotell Pigalle, Göteborg

Favorithotellet för it-människor och syns ofta på Instagram. Till och med Vogue gillar Pigalle: ”An über-luxe suite stocked with pretty much everything a luxury lover could want”, skriver Kat Odell.

6. Nordiska Akvarellmuseet, Skärmhamn

Museet, som är tillägnat akvarellkonsten, är ritat av arkitekterna Niels Bruun och Henrik Corfitsen. Museet visar konst av bland andra Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois och även svenska konstnärer Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin. Finns en mysig uteservering precis vid vattnet att avnjuta en lunch på.

7.  Apelviken, Varberg

En lyxig campingplats med roliga aktiviteter som vindsurfing och stand up paddle. Finns även en stor pool, barnklubb och barer för de äldre. Invid campingen ligger den långa, långgrunda sandstranden med både klippor och badbrygga.

8. Mellow Café och Bistro i Strömstad

Härlig uteservering mitt i stan med en löjligt god (och stor!) Oreo-cheesecake.

9. Båstad strand, Båstad

Båstad erbjuder många vackra havsbad och på Bjärehalvön är samhället omgivet av hav till tre fjärdedelar. På Skansenbadet finns det även ett kallbadhus och åker du dit under sommaren har du goda möjligheter till att se tennis i världsklass.

10. Rökeriet i Strömstad, Strömstad

Enligt White Guide en av Sveriges bästa sommarkrogar. Bara den utmärkelsen är skäl nog att besöka Rökeriet!

11. Tylösand, Halmstad

Med en 7 kilometer lång sandstrand med finkornigt sand och vackra dyner brukar Tylösand kallas flaggskeppet bland Halmstads stränder.

12. Skrea strand, Falkenberg

Den två kilometer långa stranden med höga sanddyner och västkustens längsta badbrygga lockar årligen både inhemska och turister till Falkenberg.

Skrea strand är långgrund, barnvänlig och rymlig – även under högsäsong.

13. Koster, Strömstad

Ta båten från Strömstad över till Kosteröarna, hyr en cykel och upptäck en av Sveriges vackraste platser. Eller hyr en kajak och se öarna från vattnet. Här har konstnären och kreatören Lena Cronqvist även sin ateljé.

14. Åstol, Bohuslän

Åstol är en klippö mitt i havet i södra Bohuslän där motortrafik knappt existerar. Perfekt för dig som verkligen vill ha lugn och ro. Njut av skaldjursbufféer och gå en guidad vandring på ön.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

10 bästa apparna för sommarens bilsemester

$
0
0

Under sommarmånaderna är det många som ska ge sig ut på vägarna för att ta sig en husvagnssemester, åka till sommarhuset, hälsa på släkt på annan ort eller för att uppleva Europa. Långa bilresor kan vara uttröttande för både föräldrar och barn, vi listar tio appar som gör bilresan smidigare. Utmärkt nu när det inte längre kostar extra att surfa inom EU.

Travellist
Först och främst kan det vara skönt att ha en packlista förbered och avcheckad innan man hoppar in i bilen och påbörjar bilresan. Travellist är en digital packlista som hjälper dig att komma ihåg allt som ska med på resan. Du kan lägga in flera listor efter hur många ni är som ska resa och appen anpassar sig även efter din destination och resans längd. 

Waze 
En gratis GPS till mobilen som är snäppet vassare än de vägvisningsappar som finns förinstallerade. Perfekt om man ska köra på outforskade vägar. Med en navigations voiceover som i god tid berättar för dig när du ska svänga och vilken avfart du ska ta. Appen sänker dessutom ljudet på eventuell musik som är på för att du tydligt ska höra instruktionerna. På appen kan du se bensinstationer markerade på kartan samt de olika stationernas bensinpriser. Appen varnar även för trafikstockning och hastighetskameror. Nu uppmuntrar vi ingen till att köra över hastighetsgränserna men det hade ju varit tråkigt att åka fast för fortkörning av misstag.

Flush Toilet Finder
Det är hemskt att sitta och hålla sig när man åker långt, bara för att svischa förbi en rastplats som man fick syn på alldeles för sent. Ännu värre kan väl vara att ha skrikande barn i baksätet som måste kissa akut. Den här appen lokaliserar toaletter åt dig så att du kan planera avfarten i tid. Appen skriver dessutom ut om det är avgiftsbelagt samt vilka toaletter som är handikappanpassade.

Along the way
Den här appen listar fik, affärer, campingplatser, hotell, attraktioner och sevärdheter längs vägen på er rutt. Perfekt om ni ska åka långväga och behöver sträcka på benen och fylla på med lite kaffe då och då. Eller om ni åker så långt att ni behöver hitta viloplats för natten.

Spotify
Att ha fixat en grym spellista när man ger sig ut på vägarna är kanske en självklarhet för många. Det kan dock bli lite jobbigt när musiksmaken inte matchar alla individer i bilen och det kommer ständiga klagomål från baksätet om att byta låt. Det kan vara stressigt att försöka hitta rätt låt och samtidigt hålla ögonen på vägen – rent av farligt. Spotify har gjort en uppdatering som är särskilt designad för att användas under bilresor. Den nya funktionen förstorar touchknapparna på på appen, för att undvika längre distraktion från vägbanan. Snart kommer även röststyrning fungera.

Bookbeat
När hög musik och barn som sjunger med i ännu högre ton blir lite för mycket kan det vara en bra idé att sätta på en ljudbok istället. Bookbeat är en app där du prenumererar på tusentals boktitlar för både stora och små.

Plugshare
Det här är appen för dig som reser med elbil. Appen markerar offentliga laddningsstationer så att du enkelt kan lokalisera de som ligger längs vägen och på så vis planera nästa laddningsstopp.

Bensinfinnaren
Den här appen markerar bensinstationer längs vägen så att du vet hur långt det är till närmaste mack och inte behöver oroa dig för att få bensinstopp. Den här appen fungerar dock endast i Sverige.

Netflix
Ibland behöver man bara komplett tystnad. Då är det läge att ge barnen varsin padda och tillhörande hörlurar så de kan sätta på en film och du kan slappna av och njuta av lugnet.

Yelp
Den här appen är lite som Google men med skillnaden att du smidigare kan hitta allt för resan på samma ställe. Appen listar upp lokala tjänster, matställen, hotell och barer. Platserna är betygsatta i femstjärnig skala med tillhörande kommentarer. Det finns även ett flöde för kommentarer om allt möjligt gällande platsen du befinner dig på samt ett frågeforum där du kan få hjälp att finna vad du söker efter i närheten.

Foto: IBL 

Läs även 
7 guldkorn på Öland som är värda ett besök

14 härliga smultronställen att besöka längs västkusten

9 härliga fik du inte får missa på Gotland

$
0
0

Så här års fylls Gotland av ivriga sommarfirare och vad är väl en semester utan en härlig fika i solen? På den vackra ön finns flera mysiga caféer som erbjuder hembakat, ekologiskt och i många fall även veganskt.

Här listar vi, med hjälp av restaurang- och caféguiden White Guide, nio caféer på Gotland som är värda ett besök i sommar.

1. Café Gula Huset

I Visby ligger hemtrevliga Café Gula Huset i ett litet gult stenhus och White Guide liknar ett besök på cafét vid tebjudningen hos den galne hattmakaren i Alice i Underlandet. Här njuter du av god hembakad fika i den vackra lilla trädgården eller i den mysiga lokalen.

Var: Tranhusgatan 2, Visby
Öppettider: Slutet av juni – mitten av augusti, varje dag kl. 12-17Året runt, lördag och söndag kl. 12-17

2. Körsbärsgården

På södra Gotland nära Sundre ligger Körsbärsgården som främst är känd för sin konst, men även erbjuder god fika. Till sommaren 2017 har det dessutom satsats mer på maten, vilket gör Körsbärsgården till ett passande utflyktsmål under semestern.

Var: Sundre Västergårde 135, Burgsvik
Öppettider: Juni-augusti, varje dag kl. 11-17, september, helger kl. 11-17

3. H10 Bar & Café

På ett av Visbys populäraste stråk ligger trendiga H10 som du absolut inte vill missa under din vistelse. Här erbjuds fika av alla de slag, god lunch och det finns flera alternativ för veganer.

Var: Hästgatan 10, Visby
Öppettider: Måndag-torsdag kl. 8-18, fredag kl. 8-19, lördag-söndag kl. 9-17

4. Berså

Berså är egentligen en inredningsbutik inhyst i ett gammalt kapell i Tofta, men här kan man även njuta av god fika. Utöver hembakade kakor finns matiga mackor för den hungriga.

Var: Tofta Licksarve 102, Gotlands Tofta
Öppettider i sommar: Tisdag-söndag kl. 11-17

5. Rute Stenugnsbageri

Under sommaren öppnar mysiga Rute Stenugnsbageri i Lärbo och erbjuder hembakta bullar och bröd. I sommar förvandlas dessutom bageriet till en stenugnspizzeria på kvällarna. Ät på plats eller ta med dig och njut på stranden eller sommarhuset!

Var: Rute Risungs 217, Lärbo
Öppettider: 17 juni – 13 augusti, varje dag kl. 8-18, 1 juli – 12 augusti erbjuds kvällspizza mellan kl. 17-22

Rute stenugnsbageri på Gotland. Foto: Magnus Martinsson/ Naturfotograferna/IBL

6. Själsö Bageri

En kort bilfärd eller en längre cykeltur från pulserande Visby ligger Själsö Bageri. Här kan du njuta av saftiga, smakrika bullar och gott nybakat surdegsbröd från stenugnen. Missa inte denna pärla!

Var: Själsvägen 10, Visby
Öppettider: Juni-augusti, varje dag kl. 8-20, september-november, helger kl. 8-17

7. Sylvis Döttrar Hembageri

Uppe i norr på Fårö ligger populära Sylvis Döttrar Hembageri sedan 17 år tillbaka. Här finns mängder av nybakad fika, mackor och frukostbröd som du kan mumsa i dig på plats eller ta med dig till stranden. För familjens yngsta finns dessutom en liten lekplats.

Var: Fårö Sudergarda 1562, Fårö
Öppettider: 17 juni – 27 augusti, varje dag kl. 7-18, september, helger kl. 7-18

8. Leva Kungslador

Ett ställe för människor i alla åldrar. På Leva Kungslador i Visby finns allt från nybakat ekologiskt bröd, kakor och sopplunch till vegan- och rawalternativ. Intill stenugnsbageriet och ladorna från 1600-talet finns en gårdsbutik, keramik och en stor skogsträdgård med lekplats för de yngre.

Var: Toftavägen 20, Visby
Öppettider: Varje dag kl. 11-16, grillkvällar vecka 28-32

9. Konditori Norrgatt

Konditori Norrgatt i Visby erbjuds nybakat fika varje dag. Konditoriet har funnits sedan 1947 och allting bakas i huset enligt gamla recept. Hit vill man inte bara gå för fikat, utan även för den klassiska 50-talsinredningen.

Var: Brogväg 1, Visby
Öppettider: Måndag-torsdag kl. 6.30-21, fredag kl. 6.30-18, lördag kl. 8-16 och söndag kl. 8-18

Läs även 

14 härliga smultronställen att besöka längs västkusten

10 bästa apparna för sommarens bilsemester

7 guldkorn på Öland som är värda ett besök

Artikeln publicerades först på Residence.

 


Så lätt är det att hacka din mobil – var försiktig när du ansluter till wifi

$
0
0

Att fler kommuner erbjuder gratis wifi är en glädje för många mobilanvändare – men också för hackers. Så se upp när du surfar på offentliga nätverk.

Enligt SVT är det många hackers som skapar ett wifi-namn som liknar det som exempelvis kommunen använder. Och råkar du ansluta till det kan hackern se exakt vilka sidor du surfar på och hela din näthistorik.

Läs även 10 bästa apparna för sommarens bilsemester

Personen som delar nätverket kan även kontrollera dess innehåll. Så om du skulle logga in på en sida som kräver lösenord, säg Facebook eller din internetbank, kan nätverksskaparen se både dina inloggningsuppgifter och ditt lösenord.

När din enhet varit ansluten till ett visst öppet nätverk kommer den automatiskt ansluta till det nästa gång det kommer upp. Har du då vid tidigare tillfälle anslutit till ett falskt nätverk kommer din mobil att välja just det.

Läs även Studie: Så irriterande är dina semesterbilder på Instagram

Du ska alltså vara försiktig när du använder offentliga nätverk och om du får upp flera alternativ bör du välja det wifi som är lösenordsskyddat.

Ett sätt att undvika att bli hackad när du surfar på offentliga nätverk är att använda sig av en VPN-tjänst. Då krypteras trafiken mellan internet och din enhet. Och när du surfar på mobilen bör du använda dig av appar istället för browsern, eftersom appar oftast har mer inbyggd säkerhet.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Foto IBL

Läs även Mobildetoxa: 5 sätt att minska skärmtiden i sommar

 

10 appar du måste ladda ner inför resan!

$
0
0

Packing pro – komplett packning
Alltid glömmer man något. Hur noga man än planerar den där packlistan är det ändå alltid något som faller ur minnet och lämnas hemma. Inte längre! Den här digitala checklistan hjälper dig att komma ihåg allt som behöver packas ner och anpassar dessutom listan efter resans längd och destination.

Solo traveller – hitta ett gäng att åka på sightseeing med
Den här appen riktar sig till dig som valt att resa på egen hand men någon gång då och då känner att det hade varit roligt att hitta ett gäng att äta, festa eller åka på sightseeing med. Hitta likasinnade vänner och gör den här resan till ett minne för livet.

Roammate – som Tinder på semestern
Vill du ut och resa men har ingen att åka med? Här kan du hitta någon att dela semestern med. Vare sig du fortfarande ligger hemma och scrollar bland resesajter eller om du chansade på att åka själv men känner dig ensam och vill ut på äventyr. Wait no more! På appen Roammate kan du hitta din ultimata semestervän, eller varför inte en semesterflört? Skriv en kontaktannons i appen före eller under resan för att hitta någon speciell att dela både äventyr och rum med. Du kan planera år i förväg eller hitta någon i sista minuten. Utöver sällskapet skär du ner på kostnader, vilket annars kan vara ett hinder från att få ut mer av resan.

Reskompis – din lokala trafikguide
Let’s face it – den lokala trafiken utanför Sverige är en enda röra för oss som är vana vid strukturerade tidtabeller (även om de inte alltid stämmer). Den här appen förenklar din transport med lokaltrafik utomlands och planerar resan åt dig.

Trip republic – en shopaholics bibel
Man måste ju ha med sig lite souvenirer hem eller hur? Eller en helt ny garderob! Den här appen hjälper dig att hitta alla butiker och gallerior så att du kan fylla ut den där sista kvadratmillimetern i resväskan.

Weather Pro – ett pro bland väderappar
Detta är den app som har flest väderstationer och satelliter för Europa. Perfekt för dig som ska tågluffa i sommar. Prognoserna är extremt detaljerade och inkluderar UV-strålning och vattentemperatur. Fungerar både för skidsemestern eller dagar på playan. Och det viktigaste av allt så klart – prognoserna stämmer!

Memrise – lär dig språk och kultur
Den här appen är som en utvecklad variant av duolingo där du inte enbart får lära dig ett nytt språk utan även insider-slang och vad som är heta samtalsämnen där du är just nu. Du kan välja mellan 300 olika språk.

Café wifi – för dig som inte kan leva utan internet
Roaming må ha blivit gratis inom Europa men när vi är på semester, och vill dokumentera allting på Instagram, kan det hända att datamängden helt enkelt inte räcker till. Den här appen visar vilka caféer som erbjuder gratis wifi så att du slipper krånglet med att fråga runt på brokig engelska. Fungerar lika bra utanför Europa såklart!

Wolfram sun exposure – fixa brännan
För dig som vill att det ska synas att du nyss kom hem från chartern. Den här appen beräknar hur mycket solen tar där du befinner dig och berättar även vilken solskyddsfaktor du bör använda. Går att anpassa efter hudtyp och längd på solexponering.

Time out – mat och underhållning
Är du en person som kan gå runt i flera timmar i en främmande stad utan att hitta ett bra ställe att äta? Time out hjälper dig att hitta rätt. Här kan du enkelt hitta topplistade restauranger, barer och andra sevärdheter. Boka bord eller biljetter till events direkt i mobilen. I appen finns även en synkroniserad karta med tillhörande vägbeskrivningar.

Läs även 10 bästa apparna för sommarens bilsemester

Här finns solen i höst – 7 varma weekends i Europa

$
0
0

Det blev en klassisk svensk sommar i år med riktigt ostadigt väder – och med augustis intåg är semestern slut för de flesta av oss.

Men det känns rätt tungt att börja jobba igen utan de där åtråvärda soltimmarna i ryggen och vi är många som redan nu börjat kika på weekendresor i höst till varmare breddgrader.

Svårt att bestämma var du ska resa? Här är 7 lite annorlunda destinationer i Europa där du garanterat kan gå barbent!

Läs också: 4 svenska spaweekends med det lilla extra

1. Marsaxlokk, Malta

Den pittoreska kuststaden Marsaxlokk ligger vackert belägen på den sydöstra sidan av ön Malta, ett samhälle som är mest känt för sitt fiske. Strosa i hamnen längs de färggranna Luzzu-fiskebåtarna, bada i St. Peter’s pools kristallklara vatten och besök den populära söndagsmarknaden.

Men framförallt – ät. I Marsaxlokk finns många restauranger som håller hög standard och såklart är fisk och skaldjur ett givet inslag på menyn.

Medeltemperatur sep-okt: 26°c/23°c/19°c (via Apollo)

2. Madeira, Portugal

Madeira kallas även för ”Atlantens pärla” och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Denna ö utanför Afrikas kust tillhör Portugal och erbjuder ett riktigt skönt klimat året runt med vackra stränder, tropiska skogar, samt ett myllrande restaurang- och shoppingliv.

Många väljer att hyra en bil här för att på egen hand upptäcka allt Madeira har att erbjuda.

Medeltemperatur, sep-nov: 24°c/23°c/21° (via Apollo)

3. Ohrid, Makedonien

Enligt Forex semesterindex 2016 är Makedonien det absolut billigaste landet att vara turist i. Och här får du verkligen mycket skönhet för pengarna. Staden Ohrid är republikens populäraste semesterdestination precis invid Unescoklassade Ohridsjön, en av Europas äldsta och största sjöar.

Staden lämpar sig särskilt väl för den historieintresserade – Ohrid har nämligen stått här sedan antikens dagar. Missa inte den otroliga utsikten från kyrkan Sankt Johannes!

Medeltemperatur, sep-nov: 24°c/ 18°c,/12°c (Via Mitt Resväder)

4. Cefalù, Sicilien (Italien)

Sju mil från Palermo ligger Cefalù, en underskön liten medeltidsstad på Siciliens norra kust där italienarna gärna turistar själva. Här varar värmen långt in på året och att bada i slutet på oktober är sällan ett problem.

Promenera längs den flera kilometer långa strandpromenaden, njut av lokala delikatesser och ta dig upp till fyren La Rocca för en utsikt som slår det mesta.

Medeltemperatur sep-nov: 27°c/23°c/18°c (Via Apollo

5. Saranda, Albanien

Med kristallklart vatten, gröna olivlundar och vita stränder är det lätt att förälska sig i den albanska kuststaden Saranda. Att du dessutom kan ta dig till grekiska Korfu med båt på bara en halvtimme härifrån gör resmålet än mer attraktivt. Och ja – det är riktigt billigt här.

Sola på sandstranden i Ksamil, besök den berömda vattenkällan Syri och hoppa på en guidad tur till Butrint, en nästan 3 000 år gammal arkeologisk fyndplats.

Medeltemperatur sep-nov: 24°c/20°c/14°c (Via Apollo)

6. Budva, Montenegro

 

Montenegro påminner en hel del om populära Kroatien, men med desto mer orörd natur än sin granne. Här finns en 30 mil lång kust mot Adriatiska havet med flera välbesökta badorter, till exempel Unescoskyddade Budva – perfekt för dig som är ute efter lata dagar i solen och ett pulserande tempo på natten!

Ta en dagstur till de små öarna Sveti Nikola och Sveti Stefan, se den medeltida gamla stadskärnan och festa hela natten lång.

Medeltemperatur sep-nov: 23°c, 18°c, 12°c (Via Apollo

7. Korsika, Frankrike

Korsika i västra Medelhavet har en rik historia med spår av bosättningar från 2000-talet f. Kr. Här har både greker, romare, morer och fransmän lämnat sina avtryck – bland annat föddes Napoleon Bonaparte här.

Med sitt skiftande landskap finns något för alla besökare. Bada i det turkosa vattnet vid Korsikas stränder, vandra vid den klippiga kusten och cykla upp mot det bergiga inlandet. Precis som i övriga Medelhavet äter man mycket fisk och skaldjur på ön, men korsikanerna själva är särskilt förtjusta i sina lokalproducerade charkuterier.

Medeltemperatur sep-nov: 24°c, 20°c, 16°c (Via Apollo

Fynda i vår shop: Snygga modeplagget som passar till ALLA tillfällen

En poncho är alltid rätt! I vår shop finns det populära plagget i tre snygga färger till ett riktigt bra pris.

Läs mer och beställ här!

LÄS OCKSÅ: Här är de trendigaste resmålen just nu!

Foto: IBL
Artikeln publicerades först på ELLE.

9 hyllade vegetariska restauranger att besöka i New York

$
0
0

New York ligger ofta i framkant, så även när det kommer till det vegetariska restaurangutbudet.

Läs också: 8 Instagram-vänliga restauranger och fik i Paris

I det stora äpplet finns det otaliga vegoställen att besöka och du kan välja och vraka mellan allt från burgare, matiga smoothies och fräscha, trendiga bowls till kompletta och näringsrika rätter från ditt favoritkök.

Här är de bästa helvegetariska (vissa helveganska) restaurangerna i New York just nu.

1. The butcher’s daughter

Den här restaurangkedjan finns på både Hudson street och Kenmare street och har menyer för såväl frukost, brunch, lunch, eftermiddag och middag.

Bland rätterna finns bland annat matchapannkakor, avokadotoast, caesarsallad på marinerad grönkål med tempeh, quesadilla och tacos verdes. Gott, grönt, trendigt, och mättande.

Adress: 19 Kenmare street och 581 Hudson street

2. Superiority burger

Det här snabbmatsstället i East village är känt för att locka till sig även den mest inbitna köttätaren och deras vegetariska burgare sägs vara ljuvliga.

Tillbehören går inte heller av för hackor och det finns många spännande sides att välja mellan. Eller vad sägs om deras burnt broccoli salad med aubergine, chili och koriander eller kanske deras tunna lökringar, så kallade frizzled onions. Stället erbjuder självklart även något sött att avsluta maten med.

A post shared by @superiorityburger on


Adress: 430 E 9th street

3. By Chloe

Hela menyn på By Chloe är vegansk och restaurangens quinoatacosallad med bönor, majs, avokado, tomat, tortillastrimlor och kryddig chorizo av seitan, samt rödbetsketchup, är vida omtalade. Sedan öppningen 2015 har By Chloe utökat och öppnat i Boston, Los Angeles och Providence. Bara i New York finns fyra restauranger och snart slår två till upp portarna.

Förutom den goda och färgglada maten de serverar är stället också väldigt Instagramvänligt.

A post shared by by CHLOE. (@eatbychloe) on


Adress: 185 Bleecker street, 1 Rockerfeller plaza, 181 Front street, 60 West 22nd street, 240 Lafayette street och 171 N 3rd street

4. Dirt candy

Sedan Dirt Candy öppnade i East village 2008 har restaurangen blivit hyllad av bland annat Gourmet, The village voice och Michelin. Idag är restaurangen belägen på Lower east side i större och bättre lokaler som serverar sofistikerad vegetarisk comfort food.

Dirt Candy serverar bland annat koreanska friterade broccoli- och jalapeñobollar, brysseltålstacos och hot pot med kål.

A post shared by Dirt Candy (@dirtcandynyc) on


Adress: 86 Allen street

5. Vegetarian Dim Sum House

Helt köttfri dim sum-restaurang där dumplings och mock meat spelar huvudrättsrollen.

Njut av ”ostron” med kalla sesamnudlar, ”biff” med stekt ”kyckling” och ”skinka” med färsk ananas. Älskar du svamp är Vegetarian Dim Sum House något för dig, då restaurangen erbjuder två dussin rätter gjorda på olika sorters svamp.

A post shared by Barbara (@planetmooney) on


Adress: 24 Pell Street

6. Taïm

Falafel på endast ett sätt? Glöm det. På Israelfödda kocken Bobby Flays falafel- och smoothebar Taïm kan du få din falafel i tre olika smaker; klassisk (med persilja och koriander), söt (med grillad röd paprika) och spicy (med tunisiska kryddor och vitlök).

Till falafeln kan du beställa till smaskiga sallader, som till exempel marinerade rödbetor, kryddig marockansk morotssallad eller baba ganoush och olika dippsåser.

A post shared by taimfalafel (@taimfalafel) on


Adress: 222 Waverly Place, 45 Spring street

7. Avant garden

”Changing the way you eat vegan since September 2015″, beskriver sig Avant garden på Instagram. Den populära veganska restaurangen har en tapas-inspirerad meny med massor av spännande rätter.

Köket sätter grönsakerna och frukten i centrum istället för att bara imitera kött och det finns såväl kalla som varma rätter i olika storlekar att välja mellan.


Adress: 130 E 7th street

8. Kajitsu

Det japanska shojin-köket utvecklades av buddhistiska munkar för över 800 år sedan och räknas som ursprunget till japansk fine dining. Det bästa av allt? Matlagningssättet och råvarorna är helt veganska.

Maten på Kajitsu är både fräsch och överraskande – och presentationerna gör maten helrätt att visa upp på Instagram. Dock gäller det att fotografera diskret, på menyn ber restaurangen nämligen gästerna att låta bli mobilerna under besöket.

A post shared by ŁłMBER ZHANG (@limberwink) on


Adress: 125 E 39th street

9. Beyond sushi

Beyond sushi är känt för att vara pionjärer inom den växtbaserade matrörelsen. Restaurangen är hundra procent vegansk och använder bara lokalt producerade råvaror. Med hjälp av frukt och grönsaker skapar Beyond sushi nya tolkningar av traditionella japanska rätter.


Adress: 229 E 14th street  

Källa: My domaine, Refinery 29, Time out New York Startbild: The butcher’s daughter

Läs också: 5 bästa New York-tipsen – från en New York-bo!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

7 resor alla borde göra minst en gång i livet

$
0
0

Det finns många fördelar med att resa. Du får upptäcka nya platser, träffa nya människor och ofta uppskattar man även sitt eget hem lite mer när man kommer tillbaka. Förutom att se ett nytt, spännande land kan man uppleva andra aspekter när man reser. Därför listar vi här sju annorlunda resor som är värda att uppleva – vilken bockar du av till näst?

1. En kompisresa

Vänner gör oss lyckligare och friskare och att upptäcka världen blir roligare om ni är fler. Oavsett om det är en weekend i Paris med dina närmaste tjejkompisar eller en backpack-tur runt Asien så kommer du att uppleva mycket och ha flera personer att dela det med.

2. En hobbyresa

Vad är du intresserad av? Kanske arkitektur i Kalifornien, mat i Italien, konst i Frankrike eller blommor i Nederländerna? Gör en resa enbart för att uppleva så mycket som möjligt av det som just du är intresserad av.

3. En roadtrip eller tågluff

Skippa flyget nästa gång och ta bilen eller tåget istället! Bila ner genom Europa och stanna till i små städer eller ta tåget genom flera av USA:s delstater. Själva resan blir till en upplevelse i sig och du kommer att få se betydligt fler platser än om du tar flyget.

4. En ensamresa

Alla borde någon gång i livet resa ensam. Det spelar inte så stor roll om det är en ny stad, ett nytt land eller en ny världsdel, men genom att resa själv höjer du självförtroendet samtidigt som du lär dig vara på egen hand på en ny plats. Ytterligare en bonus är att du kan göra precis vad du vill på din resa!

5. En äventyrsresa

Slappa dagar i solen i all ära, men med det stora utbudet av häftiga naturupplevelser och extremsporter så borde alla boka in minst en resa fylld med aktiviteter. Hajka bland berg, skog och sjöar, snorkla, segla, cykla genom ett land eller lär dig surfa. Möjligheterna är nästintill oändliga!

6. En volontärresa

Alla volontärprogram kräver inte att du är på plats i flera månader, det finns flera sätt att bidra under en kortare period om du bara har några veckors semester. Välj vad du vill jobba med, exempelvis miljö, människor eller djur, och leta upp en stad eller ett land som du kan upptäcka samtidigt som du gör något gott för samhället på plats.

7. En avslappnande resa

Även om äventyr, tågluff och aktiviteter är spännande, så är en resa som fokuserar på avkoppling precis lika givande. Stäng av mobiltelefonen och lämna datorn hemma för att koppla av och hitta lugnet på en avlägsen plats.

Inspiration: Elleuk.com
Foto: Shutterstock

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs även:

Så irriterande är dina semesterbilder

Det här betyder stjärnorna på hotellen utomlands

Detta är Europas bästa sommarstad

Letar du hotell? Hyr ett kändishus istället!

$
0
0

Många av oss har drömt om att någon gång bli en berömd artist eller skådespelare. För majoriteten av oss förblir det just en dröm, men det behöver inte hindra oss från att bo som en kändis. Eller snarare, bo i ett hus som faktiskt har ägts eller fortfarande äga av celebriteter världen över.

Det är HomeAway som möjliggör uthyrning av unika hem som förekommit i såväl filmer som TV-serier. Vad sägs om att bo i mästermagikern Houdinis fem tunnland stora privata egendom beläget i Hollywood Hills, USA, komplett med eget vattenfall, pool, spa, sju lusthus och parkeringsplats för över 80 bilar? Eller kanske Elizabeth Taylors före detta hem i Palm Springs, USA?

5 hus du kan hyra via HomeAway:

1. MTV Real World House, Key West, USA

Det färgglatt inredda huset var huvudscen för inspelningen av MTV-serien Real World, där deltagarna levde tillsammans dygnet runt. Hemmet är en riktig vitamininjektion med alla färger och oväntade detaljer. De åtta sovrummen har namn som Orange, Surf och Pineapple – precis lika knasigt och roligt som det låter!
Pris: Ca. 17 100 kr/natt

2. Houdini Estate, Hollywood Hills, USA

Den legendariska trollkarlen Harry Houdinis gamla hem är något utöver det vanliga. På egendomen finns en vandringsled, ett naturligt vattenfall, sekelgamla palmer och exotiska växter liksom en pool, ett spa, en BBQ-yta, sju lusthus, en damm med Koi-fiskar och parkering för över 80 bilar.
Pris: Ca. 16 500 kr/natt

3. House Paraty, Rio de Janeiro, Brasilien

Känt från filmen Twilight Breaking Dawn, där Bella och Edward firar sin smekmånad i. Enda sättet att ta sig hit är via båt eller helikopter, perfekt för alla som helst undviker oväntat besök. I hyran ingår även 220 meter privat sandstrand.
Pris: Ca. 22 350 kr/natt

4. Casa Elizabeth, Palm Springs, USA

Elizabeth Taylors tidigare hem i Palm Springs är fortfarande inrett med stora delar av skådespelerskans personliga ägodelar. Med fyra sovrum och fem badrum finns det gott om rum för alla. Palm Springs har länge varit ett populärt resmål för de rika och berömda, så passa på att kändisspana!
Pris: Ca. 4 000 kr/natt

5. Extraordinär strandvilla, George Town, Bahamas

Bougainvillea House Villa har inhyst både miljardärer och Hollywood-kändisar. Med lyxiga faciliteter och omringat av vackra sandstränder förstår vi varför strandvillan blivit ett så populärt semestermål för kändisar.
Pris: Ca. 19 3000 kr/natt

Läs även:

7 resor alla borde göra minst en gång i livet

Här finns solen i höst – 7 varma weekends

Det här betyder stjärnorna på hotell utomlands

7 trendiga hotell i Paris – perfekt för en weekend

$
0
0

I ett av världens mest populära weekendresmål finns det givetvis hundratals hotell att välja mellan. Med hjälp av The Telegraphs omfattande utvärdering av hotell i Paris har vi samlat sju trendiga hotell att besöka nästa gång du är i staden.

7 trendiga hotell i Paris – perfekt för en weekend:

1. Le Roch Hotel & Spa

Foto: Le Roch

Den stilrena byggnaden är designad av Sarah Lavoine. Hotellet rymmer 37 rum och sviter där de sistnämnda har ett privat hamambad i rummet. Sammetsklädda möbler, stora fönster och ett imponerande ljusinsläpp får den som besöker Le Roch.

2. Hotel Providence

I Hotel Providence är varenda detalj noga utvald av Pierre Moussié, den kreativa hjärnan bakom flera omtalade bistron i Paris så som Le Floréal och Chez Jeannette. Även hans fru Elodie och deras vän Sophie Richard står bakom inredningen. Hotellet rymmer 18 rum som var och en har en sådan stilmedvetenhet att gäster i många fall kan ha svårt att välja bort en kväll på rummet för att istället se Paris.

3. Hotel Plaza Athenee

Hotel Plaza Athenee ligger på en av stadens mest fashionabla adresser med butiker som Dior, Chanel och Louis Vuitton som grannar. Från några av rummen går Eiffeltornet att se och i rum 888 finns inte bara ett panoramafönster utan även ett teleskop att använda för att se mer av tornet.

4. Hotel Particulier Montmartre

Ett noga gömt hotell med en historisk och exklusiv, nästan pirrande känsla. Hotellet var tidigare ett privat hem för familjemedlemmar från släkterna Hermès och Rothschild vilket märks i charmen i rummen. De fem olika sviterna har vitt skilda stilar vilka kan vara bra att ha tittat på innan du bokar.

5. Hotel Panache

Personerna bakom interiören på Hotel Panache är Dorothée Meilichzon och Adrien Gloaguen, två unga stylister som väntas bli stora namn i framtiden. Hotellet har en modernare stil än många andra hotell i Paris med klyftiga detaljer, intressanta mönster och nyfikna färgval.

6. Sofitel Paris le Faubourg

Hotellet ligger på en lugn gata med bara några minuters avstånd till Tuilerieträdgården, Louvren och Champs-Élysées. Hotellets publika områden så som lobbyn, restaurangen, uteplatsen och biblioteket är designat av Didier Gomez. De 147 rum som finns i hotellet har precis blivit renoverade, även dem av samma designer.

7. Le Meurice

Hotellet har 160 rum där sviterna är större än de flesta av lägenheterna i Paris. De kommer också med en stor walk-in-closet för den som önskar det. Bildkonstnären Salvador Dali bodde ofta här och hade gärna med sig sina ozeloter. Tydligt är att hans vana att ta med sig husdjur har satt sig i hotellets tolerans för fyrbenta gäster då de är mer än välkomna och kan även tas om hand av hotellets personal.

Läs även

Paris vackraste caféer och restauranger – 8 tips!

Här finns solen i höst – 7 varma weekends i Europa

Ta med dig hunden på en weekend – här är 7 hundvänliga hotell

Letar du hotell? Hyr ett kändishus istället!


Därför ska du inte stänga av ventilationen – och 4 andra saker att veta inför ditt nästa flyg

$
0
0

Brukar du bli förkyld när du reser med flygplan? Eller kommer du alltid fram till din destination med stela muskler, svullna fötter och ont i nacken? Det finns flera knep för att göra flygresan bekvämare, utan att du behöver betala hundratals kronor i extra avgifter. Nedan listar vi fem saker att hålla koll på för en trevligare flygresa.

1. Stäng inte av ventilationen ovanför din stol

Stänger du ofta av ventilationen ovanför din flygplansstol i tron om att du minskar risken att bli förkyld? Då ska du sluta göra det, eftersom luftdraget kan skydda dig mot bakterier.

Luften ombord flygplanet går nämligen igenom ett filter som tar bort 99 procent av alla mikroorganismer och damm, enligt experten Mark Gendreau som Travel+Leisure pratat med. Vissa virus överlever dock filtreringen, men då hjälper luftventilen dig genom att skapa en slags luftbarriär kring dig som förhindrar viruset från att nå dig.

2. Applicera solkräm innan flyget

Nej, du kan inte få en solbränna redan på flyget till solsemestern, men du bör trots det applicera solkräm. Solens UVB-stålar som gör din hud mörkare tränger inte genom glas, men det gör däremot UVA-strålarna. De kan skada din hud på djupet och på lång sikt framkalla hudcancer. Om du har glömt solkrämen kan du välja en sittplats som inte är direkt vid fönstret eller att dra ner gardinen.

3. Ta med en tennisboll på flygresan

Packa med en tennisboll i handbagaget inför din nästa långflygning. ”Genom att använda en tennisboll eller massageprodukt på flygplanet kan det hjälpa till att öka blodcirkulationen”, säger Ali Ghoz, kirurg vid Londons Ortopedklinik, till Daily Star. Massera ömma punkter som fotsulor och nedre ryggen för att komma fram till din destination med en lite piggare kropp.

4. Boka bästa platsen

Om du kan välja sittplats inför resan har du möjligheten att få en lite skönare flygning. Fönsterplatser är mindre utsatta för bakterier än stolarna vid mittgången, eftersom många stöder sig på stolsryggarna på vägen till och från toaletten och sprider bakterier. Har du långa ben kan platserna vid nödutgången vara att föredra för högsta komfort.

5. Undvik de smutsigaste platserna ombord

Bordet du fäller ner och stolsfickan framför dig är bland de smutsigaste på flygplanet och hinner inte rengöras varje gång flyget landar. Enligt en studie av TravelMath har det nedfällbara bordet mer än åtta gånger så mycket bakterier som spolknappen på toaletten. Om du ska använda bordet kan det därför vara en god idé att torka av det och inte låta din mat komma i direktkontakt med ytan. En del resenärer använder dessutom stolsfickan som en sopkorg för näsdukar och annat skräp, vilket fyller den med bakterier. För att undvika smittor kan det därför vara bäst att låta fickan vara orörd under resan.

Foto: Shutterstock
Källor: Travel+Leisure, Cntraveler, Daily Star, Allt om Resor

Läs även Här är de smutsigaste sakerna på jobbet – 8 riktiga bakteriehärdar

6 Instagram-vänliga restauranger och fik i New York

$
0
0

New York är en stad som är fylld till brädden med spännande matupplevelser, exotiska drinkar, snygg inredning och coola utsikter. Det finns därför många restauranger med både god mat och snygg interiör, men vissa har det där lilla extra som gör dem omåttligt populära på Instagram.

Nedan listar vi sex restauranger och caféer som är värda ett besök (och en bild eller två) under nästa New York-resa.

1. Le Coucou

https://instagram.com/p/BXBiNJZlFsB/?taken-by=lecoucou_nyc

På 138 Lafayette Street i New York ligger den relativt nya, prisbelönta franska restaurangen Le Coucou. I köket huserar kocken Daniel Rose och Roman and Williams har stått för inredningen som osar elegans samtidigt som den är inbjudande och hemtrevlig. Kända ansikten som Brad Pitt och Kanye West har båda avnjutit en middag här.

Adress: 138 Lafayette St, New York
Spana in Le Coucou på Instagram här.

2. Butler Bakeshop

All the morning light on the corner of South 5th and Berry

A post shared by Butler (@butlerbakeshop) on

I Brooklyn har Butler Bakeshop slagit upp sina dörrar och snabbt blivit en favorit i området. Med Michelin-belönade konditorn Ryan Butler finns såväl sött som salt på menyn. Här kan du njuta av frukost, lunch eller en fikapaus i en ljus och modernt inredd miljö.

Adress: 95 South 5th Street
Butlers Bakeshops hemsida hittar du här.

3. Pietro Nolita

https://instagram.com/p/BOA8YcQBi2t/

Den monokroma restaurangen syns, av förklarliga skäl, ofta på Instagram. Restaurangen Pietro Nolita har tagit sin kärlek för färgen rosa till en helt ny nivå med såväl inredning som entré på gatan helt i rosa. Här kan du njuta av nyttig italiensk brunch, lunch eller middag.

Adress: 174 Elizabeth Street, NY
Hemsidan hittar du här.

4. Westlight

Hello Manhattan ⚡️ #thewilliamvale #westlight #views #interiors | photo: @gubiofficial

A post shared by The William Vale (@thewilliamvale) on

På den 22:a våningen av hotellet The William Vale i trendiga Williamsburg i Brooklyn ligger takbaren Westlight med utsikt över Manhattans skyskrapor. Westlight erbjuder spännande drinkar och mat inspirerad av street food från världens alla hörn – samt en av stadens bättre utsikter.

Adress: 11 North 12th Street, Brooklyn
Hemsidan hittar du här.

5. While We Were Young NYC

https://instagram.com/p/BUWu96Uj4oK/?taken-by=whilewewereyoungnyc

En Instagram-dröm med accentfärger i ljusrosa och blått kombinerat med klassiska detaljer. While We Were Young NYC erbjuder vackra cocktails, brunch och middag med fokus på modern, hälsosam amerikansk mat. Perfekt för en brunch med tjejkompisarna!

Adress: 183 W 10th St, NYC
Hemsidan hittar du här.

6. The Butcher’s Daughter

https://instagram.com/p/BXk623Thzp-/?taken-by=thebutchersdaughter_official

En vegetarisk restaurang som blivit en av New York-bornas absoluta favoriter. The Butcher’s Daughter finns i dagsläget på två adresser i New York och serverar frukost, lunch och middag samt brunch på helgerna. De ljusa lokalerna har en naturnära inredning och bland dekorationerna får en uppsjö av gröna växter självklart ta plats.

Adress: 581 Hudson Street och 19 Kenmare Street
Hemsidan hittar du här.

Foto högst upp: Le Coucou & Gubi

Artikeln publicerades först på Residence.

Därför ska du aldrig slänga sitt boardingkort

$
0
0

På boardingkortet finns massor av personlig information som man inte tänker på. Via streckkoden som finns på alla boardingkort kan personer komma åt ditt namn, din adress, din e-postadress och ditt telefonnummer genom en app i en smartphone.

Läs även: Så reser du gratis med SAS och Norwegian

Uppgifter som man inte vill ska hamna i händerna på fel personer. Inbrottstjuvar uppskattar också denna information, de vet var du bor och de vet att du är ute och reser.

Så nästa gång du flugit, se till att boardingkortet rivs sönder och kasseras på ett säkert ställe för att inte ta onödiga risker.

Av Johanna Svan, artikeln publicerades först på Allas.se.
Foto: Shutterstock

Köp från oss: Revolutionerande plattborste

Få glansigt och rakt hår på bara någon minut med denna praktiska plattborste! Köp den i vår webbshop till ett riktigt bra pris!

Läs även:

Så överlever du flygresan med barn – 11 smarta tips

Därför ska du inte stänga av ventilationen – och 4 andra saker att tänka på när du flyger

6 sköna platser att bada bastu på i Sverige

$
0
0

Den varma ångan som kramar om huden är en del av den avslappningsritual många av oss njuter av. I Sverige finns det flera platser att bada bastu på året om och ett bastubad kan vara lika härligt under det varma sommarhalvåret som under de mörka, kalla vintermånaderna.

6 sköna platser att bada bastu på i Sverige:

1. Krusenberg Herrgård, Uppsala

Krusenberg SPA har två vedeldade bastur och ett spa med behandlingsrum och relaxdel. Huset ligger strax intill Mälaren med utsikt över vattnet. För 1-3 personer kostar en timmes bastubad 800 kronor. Från 4 personer kostar en timmes bastubad 250 kronor per person.

2. Djurönäset, Djurhamn

Stora panoramafönster som vätter ut mot vattnet med både dusch och rep på klippan utanför där du också kan bada. I bastun får cirka 20 personer plats och det går att boka året om. Finns även två vedeldade badtunnor på klippan intill för ytterligare cirka 16 personer. Pris vid offertförfrågan.

3. Svettekörka, Göteborg

Bastun är en del av Jubileumsparken, ett område i Göteborg som håller på att växa fram och som ska stå färdigt lagom till stadens 400 årsjubileum år 2021. Bastun är ritad av det tyska arkitektkollektivet Raumblabor Berlin och den är både gratis och öppen för alla.

4. Solar Egg, Kiruna

Det är bostadsförvaltningsbolaget Riksbyggen som har lanserat en äggformad bastu i guld. Bastun är flyttbar och kommer under 2017 att flyttas runt till olika platser i Kiruna. Solar Egg rymmer upp till 8 personer och värms av en hjärtformad vedkamin. Den är gratis att boka men behöver du låna badrock, handduk eller liknande tillkommer en kostnad. Bokas genom att besöka Riksbyggens hemsida.

Via: Dezeen

5. Ostholmen, Möja skärdgårdsö

Möja är en av Stockholms skärgårds mest populära områden. På ön Ostholmen finns en mysig bastu belägen på klipporna nere vid vattnet. Bastun har öppet mellan maj-oktober och kan bara bokas på plats. Pris är 20 kronor per person och timme.

6. Kukkolaforsen Turist & Konferens, Haparanda

I närheten av Kukkolaforsen ligger detta bastuparadis med flera olika bastuvarianter, bland annat VIP-bastu, Bya-bastu och Rökbastu. Det finns även ett litet bastumuseum för den som vill förkovra sig i kunskap om bastubad och dess historia. Pris är beroende av vilken bastutyp du vill ha.

Ska du besöka Stockholms skärgård i sommar? Det finns flera bastur att nyttja och samtliga av de som finns till förfogande är listade hos Skärgårdsstiftelsen där du också kan läsa mer om hur du bokar och vad det kostar.

Läs även:

8 oskrivna regler du måste följa i bastun

Experten: Därför är det nyttigt att basta

7 härliga spa nära Stockholm

4 spaweekends med det lilla extra

Därför bör du undvika badkaret på hotellet

$
0
0

Enligt en amerikansk studie från 2012 där man kartlagt hotellstädning visade det sig, inte helt oväntat, att flest bakterier samlades i städredskapen som moppar och svampar. Varav de senare används till att rengöra badkar med.

Läs även Här är de smutsigaste sakerna på jobbet – 8 riktiga bakteriehärdar

Studien visar dock inte om det är bakterier som kan orsaka smitta, men förekomsten av dem kan ses som en indikator på att den generella renligheten på hotellet inte är på topp.

En annan studie, från resesajten Travel Math, visade att hotellrum inte är så rena som man tror. De är faktiskt smutsigare än vad folk generellt har hemma. De tog 36 prover på nio hotell i USA, resultaten visade att flest bakterier hittades i handfatet i badrummet följt av fjärkontrollen, skrivbordet och telefonen.

Så nästa gång du är på ett hotell och känner för att ta ett bad, se till att rengöra det själv först innan du tappar upp vatten – om du vill vara på den säkra sidan. Eller så nöjer du dig med en dusch.

Läs även Experten: Så ofta ska du duscha – egentligen

Källa: SvD/The perfect Guide

FOTO IBL 

Viewing all 207 articles
Browse latest View live